Dėmesio - baklažanai!
„Meterse en un berenjenal“ - patekti į „baklažanyną“, taip ispaniškai vadinama situacija, kai patenkama į tikrą balaganą, netvarką arba į situaciją iš kurios sunku ištrūkti. Už šį posakį turėtume būti neakivaizdžiai dėkingi arabams, kurie šią bulvinių šeimos daržovę į Andalūziją atgabeno iš Indijos.
Ankstyvosios baklažanų veislės turėjo gana nemažus spyglius, kurie saugodavo daržovės lapus ir vaisius nuo vikšrų. Šie spygliai buvo gana aštrūs, gerai kibdavo už drabužių, o subraižę odą sukeldavo nemalonią alergiją. Nors šiais laikais dažniausiai auginamos baklažanų veislės, kuriose spyglių beveik nėra, tačiau posakis vis dar naudojamas.
Dėkoti arabams galime ne tik už šią daržovę, bet ir už tipišką Andalūzišką patiekalą – berenjenas con de miel de caña. Užsakę šį patiekalą Andalūziškame restorane gausite lėkštę gruzdintų aliejuje baklažanų, pagardintų cukranendrių „medumi“. Beje – cukranendres Andalūzijoje irgi pasodino arabai...
Jei bandysite pasigaminti šį patiekalą namuose – žinokite, kad pjaustytus baklažanus reikia mažiausiai 2 val. mirkyti piene, apvolioti miltų ir duonos trupinių paniruotėje ir kepti alyvuogių aliejuje, o padažui sumaišyti cukranendrių sirupą su soja. Skanaus!
Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?
Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą.
Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.
Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!
Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.
Skaitykite kitas istorijas:
Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo: