Gaminame su Ana: lęšių troškinys
Andalūzijoje žiemos metu namų virtuves užkariauja troškiniai. Regione populiariausi avinžirniai, lęšiai ir pupos (dar vadinamos legumbres) troškinamos su gausybe daržovių ir mėsa, žuvimi arba jūros gėrybėmis. Vieną labai paprastai troškinį kviečiu išbandyti ir Lietuvoje.
Susitinkame su Ana jos virtuvėje. Žvilgteliu į ingredientus, kuriuos ji pasiruošusi troškiniui. Oh! Jokios egzotikos - viskas atrodo labai lietuviškai. Aišku, jei ne tos dvi į akis krentančios dešros - chorizo ir morcilla.
Chorizo yra malta kiaulienos dešra pagardinta malta paprika ir česnaku, o morcilla - kraujinė dešra, pagardinta svogūnais.
Kai kuriuose Ispanijos regionuose į pastarąją dar dedami ryžiai. Abi dešros valgomos tiek kaip tapa (užkandis), o taip pat dedamos į troškinius. Ne dešrų mėgėjus šie apibūdinimai tikrai neįtikintų jas valgyti. Bet paragavus… skonis tikrai stebina. Pirmiausia, kokios jos minkštos, šviežios ir tirpstančios burnoje! Daug nesuvalgysi, bet numalšinti alkį, ar suteikti troškiniui kvapą ir skonį - nuostabus pasirinkimas.
Jei visgi neįtikinau, o ir nežinote, kur šias dešras įsigyti Lietuvoje, nenusiminkite. Jas galite drąsiai keisti troškinyje į vištienos ketvirčius.
Taigi, pradedame gaminti.
Receptas: lęšių troškinys
👤Porcijos: 5 vnt. 🕓Gaminimo laikas: apie 1 val.
Skaitykite kitas istorijas:
Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:
Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato: