Andalūzija. Virgen Extra

View Original

Saldžiarūgščiai pagardai salotoms ir ne tik

Esu kvaištelėjusi dėl salotų. Galiu jas valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Ir rytoj, ir visą ateinančią savaitę. Ir ateinantį mėnesį taip pat. Valgant salotas taip dažnai, kaitalioju salotų rūšis, ingredientus ir pagardus. Taip jos niekada neatsibosta, o ir ruošiant jas - didelis džiaugsmas eksperimentuoti ir atrasti naujas netikėtas kombinacijas.

‘Ocal’ ir ‘Hojiblanca’ palyginimas | ©laimafoto

Dažniausiai salotas laistau Virgen Extra alyvuogių aliejumi kaitaliodama skirtingas jo rūšis ir kartais pašlakstydama citrinos sultimis. Andalūzai pagarduose ir marinatuose nesibodi naudoti vynuogių acto. Ir nors šis gėris regione tikrai kokybiškas, jis mūsų virtuvėje taip ir nepritapo. O tai kas pritapo – klampūs saldžiarūgščiai pagardai. Jei ir jums norėsis šią savaitę padžiazuoti prie salotų dubens, kviečiu pabandyti pasigaminti šiuos keturis nesudėtingus jų pagardus. Receptuose pateikiu apytikslius ingredinetų santykius dviems porcijoms salotų, tačiau siūlau drąsiai eksperimentuoti patiems, ieškant Jums idealaus.

Klausiate, o jei ne į salotas?

Šias pagardais galite laistyti pomidorus su sūriu, pusryčių košes, grilyje keptas daržoves, morkytes ir agurkus pjaustytus šiaudeliais, kepto sūrio ar žuvies lazdeles, virtus avinžirnius ar pupas, keptas saldžias bulves, gruzdintus baklažanus... ir visus kitus mėgstamus patiekalus, kuriems galite įpūsti gyvybės juos tiesiog apliejant nauju pagardu.

¡Que aproveche! (isp. skanaus!)

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

See this content in the original post

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

See this social icon list in the original post