Pusryčiaujam Andalūziškai?
Vienas pirmųjų dalykų, kurį atradome ir pamėgome vos atvykus į Andalūziją, buvo andalūziški pusryčiai (el desayuno). Vietiniai čia pusryčiauja paprastai: skrudintą šiltą duoną gausiai užpila alyvuogių aliejumi (tostada con aceite) ir šiek tiek pagardina druska. Šį pirmąjį ryto užkandį užsigeria kava arba šviežiai spaustomis apelsinų sultimis.
Pradžioje buvo keista, kad andalūzas beveik visur pila alyvuogių aliejų, kur lietuvis tepa sviestą. Bet ėmėme kopijuoti šiuos įpročius ir įsitikinome, kad taip maitintis ne tik sveika, bet ir išties labai gardu.
Jei duona su aliejumi pusryčiams atrodo pernelyg paprastai, ją galima pagardinti grūstuvu trinta šviežia pomidorų tyre (tostada con tomate) ir kumpiu (tostada con jamón serrano) - taip pat pusryčiausite kaip tikri andalūzai.
Pakeitę sviestą Virgen Extra alyvuogių aliejumi įprastam sumuštiniui suteiksite andalūzišką akcentą: paskrudinkite duoną, sutepkite jį aliejumi ir ant viršaus dėkite viską, prie ko esate įpratę. Šilta minkšta duona išryškins aliejaus aromatą ir suteiks ryto sumuštiniui netikėtą ir naują skonį.
Que aproveche! (skanaus! :))
Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?
Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą.
Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.
Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!
Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.
Skaitykite kitas istorijas:
Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo: