Virgen Extra aliejaus naktis

Andalūzijoje nuolat vyksta kultūriniai - gastronominiai renginiai. Ir nors pandemijos metu jie buvo gerokai apriboti, net tuomet  rasdavome būdų stebėti ruošiamą maistą, užuosti kvapus ir ragauti skonius. Apie vieną tokių pasakojame išsamiau.

Virgen Extra alyvuogių aliejus naktis | ©laimafoto

Antequera miesto muziejaus kieme 2021 metų vasarą vyko Virgen Extra aliejaus naktis. Jos metu turėjome galimybę susipažinti su Malagos provincijos alyvuogių aliejaus istorija ir jo vartojimo kultūra nuo priešistorės iki šių dienų. Kalbėti apie aliejų jo neragavus? Ispanijoje taip nebūna. Antroje renginio dalyje kartu su dr. Francisco Lorenzo Tapia, mediku, mitybos ekspertu ir alyvuogių aliejaus kultūros populiarintoju, ragavome, uostėme ir mėgavomės Malagos provincijoje užauginto ir išspausto alyvuogių aliejaus skonio ir kvapo niuansais.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

O viską finalizavo degustacija. Vienas garsiausių Ispanijos virtuvės šefų Daniel García Peinado degustaciją papildė praktiniais aliejaus naudojimo pavyzdžiais – naudodamas šiuos aliejus ruošė nuostabius patiekalus. Aliejus skirtas maisto gamybai, o ne lentynų papuošimui, todėl klausėmės išpūtę ausis šefo patarimų ir aikčiodami ragavome nuostabų maistą, užgerdami puikiai parinktu vynu.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Daniel García Peinado yra vadinamas Virgen Extra Alyvuogių Aliejaus šefu (Chef de AOVE), per Ispanijos dienas Vašingtone ruošė maistą Prezidentui B.Obamai ir Kongreso nariams, skaitė pranešimus Harvardo ir Jeilio universitetuose, yra Ispanijos Virtuvės Šefų Rinktinės kapitonas ir dalyvauja Pasauliniame Šefų Iššūkio turnyruose. Ar turite abejonių dėl šio profesionalo kompetencijos?

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Habas con jamón - pupelės su kumpiu

Next
Next

Aliejaus koplyčia Malagos mieste