Istorijos apie
ANDALŪZIJĄ
Andalūzijos
didieji miestai
Sevilija, Kordoba, Granada, Malaga, Kadizas, Cheresas de la Frontera, Chajenas, Huelva, Almerija… Kuris miestas gyvena gatvėje ir ant stogų, o kurio Didysis grožis slepiasi kiemeliuose? Kur gimė flamenko, kur vyksta didžiausios fiestos, o kuriame įspūdingiausias gastronominis paveldas? Skaitydami šias istorijas atraskite didžiųjų Andalūzijos miestų žavesį, pajuskite jų spinduliuojamą energiją, susipažinkite su jų istorija, charakteriu ir ypatingomis vietomis.
Andalūzijos
provincija ir miesteliai
Kelių religijų, kultūrų, tradicijų ir net virtuvių junginys ir maišalynė Andalūzijos provinciją padarė tokia, kokia ji išliko iki šių dienų. Čia rasite visko – skirtingus akcentus, įvairiausius skonius, kvapus, šventes, papročius ir net ypatingus ritualus. Net gyvenimo būdas ir tempas čia ypatingas.
Andalūzijos
gamtos magija
Regionas, kurio pakrantes skalauja Alborano jūra ir Atlanto vandenynas, o plote, tik trečdaliu didesniame nei Lietuva, suskaičiuojamos net 6 klimatinės zonos, slypi neįtikėtinos gamtos grožybės.
Norite įkvėpti dykumos oro, nusilenkti snieguotų kalnų didybei ar pasivaikščioti po kanjonus ir upių slėnius? O gal į gamtos parką, kuris įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą? Svajojate pasigrožėti smėlio ar vulkaninės lavos paplūdimiais, kamštinių ąžuolų giraitėmis, o gal tropinės pakrantės sodais? Andalūzijos gamtos magija - kerinti ir nepalieka abejingų.
Andalūzijos
kultūra ir tradicijos
Sąrašas begalinis, o kiekvienas jo punktas vertas ne atskiros istorijos, o ištisos knygos. Neįmanoma keliais žodžiais aprašyti Andalūzijos mugių, piligriminių kelionių, koridos, flamenko, sevilijanų, verbenų, Šventosios savaitės procesijų, pavasario karnavalų, kavalkadų ir dar šimtų įvairiausių renginių ir švenčių. Tiesiog sužinokite kad tokios yra.
Andalūzijos
gastronomija ir vynas
Gal aperatyvui ožkos ar avies sūrio? Konilio pomidorų pagardintų alyvuogių aliejumi? O kaip žiūrite į tuną, eršketus ar Atlanto dugno gėrybes? O gal sugundysime retinto karvės arba iberijos kiaulės kepsniu? Šaltos sriubos, daržovių troškiniai, o gal žuvies fridūra? Ir tai tik įžanga. Mūsų pasakojimai padės Jūsų receptoriams nepaklysti Andalūzijos skonių ir kvapų gausybėje.
Andalūzijos gėrimus ir vynus tenka išskirti į atskirą temą, nes šiame regione gaminamas ne tik saldūs likeriniai, stiprinti, brandinti, maišyti ir natūralios fermentacijos vynai, kraftinis alus, bet ir stipresnieji - romas, džinas, brendis ir amžių patikrinta anyžinukė.
Andalūzija
“žaliems”
Jei į šiuos kraštus susiruošėte pirmą kartą - šiame skyriuje rasite paprastus atsakymus apie nepaprastą Andalūziją.
Keliautojų patirtys
VIRGEN EXTRA
alyvuogių aliejus
Virgen Extra - taip Andalūzijoje vadinamas aukščiausios kokybės, ypatingai tyras alyvuogių aliejus, kuris yra neatsiejama šio regiono dietos ir kultūros dalis. Atrinkome geriausius jo pavyzdžius ir atvežėme į Lietuvą.