Fritintojo vadovas

Kaip tiksliai lietuviškai vadinti procesą kai produktas kepamas verdančiame aliejuje? Bulvytes gal ir ne gėda vadinti gruzdintomis, tačiau „gruzdinti“ žuvies ir jūros gėrybių gabalėliai skamba neskaniai. Todėl palieku ispanų kilmės barbarizmą - fritinimą.

Fritinti ančiuviai | Andalūzija. Virgen Extra

Andalūziška virtuvė neįsivaizduojama be fritintų patiekalų – tai ir garsusis Kordobos flamenkinas, baklažanas, begalybė kroketų variacijų ir pagaliau – pescaíto frito – firminis Sevilijos užkandis. Tobulos pescaíto frito receptas yra tikrai paprastas, tačiau velnias slypi detalėse.

Jei norite atkartoti namie šį andalūzišką patiekalą, pirmiausia Jums reikės šviežios, neriebios žuvies. Žuvis turi būti išvalyta ir nuplauta. Jūros gėrybės gali būti ir atšaldytos. Mažesnės žuvys – pvz. ančiuviai ir mažesnės sardinės kepamos visos, kitos žuvys ir jūros gėrybės pjaustomos maždaug 2 cm kubeliais, didesnės - pjaustomos griežinėliais.

Paniravimui naudokite avinžirnių arba kvietinius miltus. Duonos džiūvėsiai – netinka! Kiaušinis dedamas tik gaminant panirą kalmarų žiedams arba lydekai. Idealus paniravimas vyksta taip – gabaliukai sudedami į miltų indą, kuris uždengus gerai pakratomas. Vėliau per sietelį pašalinamas miltų perteklius. Miltais gabaliukai paniruojami prieš pat dedant į fritiūrinę (fritinimo indą).

Dar viena paslaptis - virimui naudokite švelniausio skonio Virgen Extra alyvuogių aliejų. Ideali aliejaus temperatūra – 180 laipsnių. Kepimo metu svarbu palaikyti tą pačia aliejaus temperatūrą, todėl gabaliukus reikia dėti iš lėto ir nedideliais kiekiais, kad aliejus neatvėstų ir žuvis neprisigertu riebalo.

Mažiausios žuvys ir gabaliukai verdami pusę minutės – minutę, sardinės – pusantros, o didesni gabaliukai tris – keturias. Žuvis kepama tol, kol gražiai pageltonuoja miltų tešlos apvalkalas.

Kai kurie pajūrio chiringito į fritiūrinę įpila iki trečdalio jūros vandens – taip suteikiamas „natūralus“ sūrumas!

Na ir fritinimo technikos momentas – iškeptų produktų nusausinimas. Iš fritiūrinės ištraukti žuvies gabaliukai sudedami į lėkštę, išklotą popieriumi, sugeriančiu aliejų arba aliejus nuvarvinamas per sietelį.

Užmiršome citriną? Tiesiog padėkime jos gabalą į lėkštę šalia pescaíto frito – tegul kiekvienas išsispaudžia tiek, kiek jam skanu. Nemažai valgytojų laikosi nuomonės, kad citrina nustelbia idealų patiekalo skonį. Skanaus!

Jei manote, kad tokios andalūziškos fritiūros namie išsikepti nepavyks – tuomet žvalgykitės aviabilietų ir atvykite pas mus. Visa tai ragaujame ir pasakojame privačiuose turuose. PM dėl detalių.

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Aliejaus mados

Next
Next

0% baltas ir raudonas