Fui riebalai... kaip juos nuplauti?

Pamenate indų plovimo skysčio reklamą, kur Villabajo ir Villarriba kaimai švenčia gamindami maistą, o po to plauna indus? Tas kaimas, kuris naudoja įprastinį indų ploviklį, šveičia indus visą naktį, o tas kitas, Villarriba - šliūkšteli kelis lašus reklamuojamo naujojo, greitai viską perskalauja vandeniu ir linksmai švenčia iki ryto? Visiškai paprasta, nepaliekanti abejonių reklama, jei ne vienas bet...

Riebalai | ©laimafoto

Villabajo gyventojai reklamoje vadinami Los Gigantes (milžinai), o Villarriba – Los Cabezudos (galvočiai arba didžiagalviai). Iš tiesų „milžinai“ ir „galvočiai“ yra tikros šventės La Comparsa de Gigantes y Cabezudos, kuri vyksta Zaragosoje, personažai. Velnias slypi ir kitose reklamos detalėse. Panašu, kad milžinai valgo daug riebaus, gyvulinės kilmės maisto , na o galvočiai renkasi kiek įvairesnį, paskanintą augaliniu aliejumi . Todėl ir indus plauti jiems žymiai lengviau.

Net ir virtuvės gartraukio groteles pakanka perbraukti popieriniu rankšluosčiu ir skysti augalinio aliejaus lašeliai lengvai nusivalo, kai tuo tarpu sustingusius gyvulinius riebalus reikia užmerkti ilgesniam laikui. Panašūs „valymo“ procese vyksta ir mūsų organizme, kai tenka iš jo pašalinti „atidirbusias“ riebalų rūgščių liekanas.

Augalinės kilmės riebalai yra skysti, todėl ne tik lengviau įsisavinami, bet ir lengviau pašalinami. Tuo tarpu sočiosios riebalų rūgštys, gausios gyvulinės kilmės riebaluose, stingsta į vaško formacijas, lėčiau juda, kemšasi kraujotakoje ir sunkiau pašalinamos.

Galima skaityti straipsnius apie augalinės ir gyvulinės kilmės riebalų naudą, žalą, privalumus ir trūkumus, tačiau geriausia su teorija susidurti praktikoje. Sotieji, mononesotieji, polinesotieji, oleino rūgštis, omega 6 ir9, transriebalai ir t.t. – tai tik teorija.

Aliejus pakartotiniam panaudojimui | ©laimafoto

Kai kitą kartą merksite gartraukio groteles į riebalų tirpiklį, prisiminkite šią Villabajo ir Villarriba kaimų šventės istoriją. Be jokio moralo.

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Dėmesio bitės!

Next
Next

Kaip klastojamas Virgen Extra aliejus?