Sraigės skonis

Andalūzai juokauja, kad valgo sraiges todėl, kad jas lengva pagauti. Taip, sugauti nesunku, ypač kai jos auginamos sraigių fermose, tik gaudyti reikės ilgai. Balandžio pradžioje sraigės pasirodė Kordobos provincijos tapa baruose, o štai gegužę jos paršliaužė į Kadizo provinciją. Yra net dvi pagrindinės valgomų sraigių rūšys - caracoles y cabrillas. Kuo skiriasi? Dydžiu!

Sraigės Andalūzijoje | Andalūzija. Virgen Extra

Gegužės pradžioje Chipiona miestelio baruose dubuo cabrillas sraigių kainavo 3–3,5 eur. Jos dryžuotos ir nedidelės, todėl sušliurpti visą porciją užima nemažai laiko. Šios gėrybės gali būti valgomos ir kaip pagrindinis patiekalas, dalijantis su stalo draugais, apsiginklavusiais dantų krapštukais.

Tik dėmesio! Atsakingai rinkitės stalo draugus! Jei sėsite su patyrusiais valgytojais, sugebančiais išvystyti viršgarsinį sraigės iškrapštymo iš kiautelio greitį (kokį sugeba pasiekti Laima!!!) - galite likti ties pilnu bliūdu tuščių kiautų.

Tarsi žinodamas, kad rašome istoriją apie sraiges, mūsų draugas Javier netikėtai užsuko į svečius su dviem dideliais indais jau paruoštų caracoles! Sako, lankęs pažįstamus Kordoboje, su kuriais praleido visą pusdienį plaudami, ruošdami ir troškindami sraiges. Anot jo,

surinktos sraigės dvi savaites buvo maitinamos virtų bulvių lupenomis. Vėliau virtos apie 20 minučių kajeno, kalendros, kmynų, ciberžolės, imbiero, pipirmėtės prieskonių sultinyje, pagardintu trintais migdolais. Koks skonis? Kažkas tarp grybo ir midijos, su kiek lengvu krakmolo prieskoniu.

Žinovai teigia, kad sraigių mėsa yra labai liesa, joje gausu baltymų, fosforo, vitamino B12, be to ji turi daug polinesočiųjų riebalų, kurie neutralizuoja cholesterolį. Taigi – jeigu po geros sraigių porcijos vis dar jaučiate alkį, pasidžiaukite bent tuo, kad pasisotinote naudingomis medžiagomis.

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Ožka 2.0 BETA versija

Next
Next

Keturi vėjai