Gaminame su Charo andalūziškas Migas
Andalūziškas posakis sako: Duonos trupiniai valgomi du kartus. (Las migas de pan a las dos vueltas están). Ir tikrai, kai ėmiau domėtis šio regiono receptais, atradau, kokia populiari čia yra vakarykštė balta duona ir kaip sumaniai ji panaudojama. Andalūzijos kepyklėlėse galima įsigyti maišelį su „vakarykštės duonos riekelėmis“; o prekybos centre, šalia pakuočių su miltais, lentynoje puikuojasi ir pakuotės su migas (duonos trupiniais). Vakarykštė balta duona naudojama gaminant sriubas, troškinius, apkepant mėsą ir žuvį, o taip pat ruošiant tradicinį ispanų virtuvės patiekalą Migas.
Šis tradicinis ispanų virtuvės patiekalas anksčiau buvo valgomas pusryčių metu. Kad nereiktų išmesti vakarykštės likusios duonos, ji buvo sumaniai panaudojama gaminant Migas. Šiais laikais Migas patiekiamas ir kaip pagrindinis patiekalas ir kaip tapa, labai mėgstamas žiemos laikotarpiu ir valgomas bet kuriuo dienos metu.
Kadangi Migas populiarus visoje Ispanijoje, atsižvelgiant į regioną, galima rasti daug jo paruošimo būdų: su mėsa ir žuvimi, skirtingomis daržovėmis ar vaisiais. Migas ruošiamas net kaip desertinis patiekalas – su pienu ir šokoladu.
Šiandien su Charo Charmona ruošiame Andalūziškas migas. Jas gardiname purpurine morka, mandarinu ir granato sėklomis. Charo sako, kad jos ruošiamo patiekalo įdomiausias ingredientas yra purpurinė morka. Ji yra žiemos sezono daržovė ir šios unikalios spalvos morka asmeniškai Charo labai patinka.
Receptas: Andalūziškos migas
👤Porcijos: 4 vnt. 🕓Pagaminimo laikas: 50 min
Skaitykite kitas istorijas:
Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo: