Tobulas espeto mėnesiais be „r“

Atostogaudami Malagos pakrantėje, pajūrio chiringito užsakykite „espeto de sardinas“. Užsakymo ilgai laukti nereikės, nes patyręs espetero visada turės po ranka kelis iškepusius sardinių iešmelius, kuriuos laikys šiltuose dūmuose kiek toliau nuo kaitrios ugnies.

Espeto iešmelis Costa del Sol  | ©laimafoto

Ruošdamas tobulą sardinių espeto jis laikosi šių pagrindinių taisyklių :

  • Veriant ant iešmo negalima pažeisti sardinės stuburo, kad kepant žuvis nesulūžtų.

  • Šešios / aštuonios ar dvylika ant iešmo suvertų sardinių turi būti stipriai suglaustos.

  • Espeto kepamas smėlio pripildytose valtyse, naudojant alyvmedžio malkas.

  • Iešmas įsmeigimas į smėlį ir laikomas virš anglių iki kol pageltonuos sardinių uodegos ir išsipūs akys.

Espetero deda sardinių iešmelius į lėkštes

Šis, fenomenalios šlovės sulaukęs Malagos pakrantės patiekalas tapo toks garsus, kad šių metų birželio 12 dieną buvo pagerbtas „google doodle“. Nedaug trūksta, kad Malagos sardinių espeto bus įtrauktas ir į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašus.

Ir dar viena paslaptis – ispanai sako, kad jūrų gerybės ir žuvis yra skaniausia mėnesiais, kurių pavadinimai ispanų kalboje turi raidę „r“. Ši taisyklė negalioja tik sardinėms – jos geriausios būtent mėnesiais be „r“ – mayo, junio, julio, agosto. Taigi, tobuliausiu sardinių espeto mėgaukitės vasarą.

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Tikras ar netikras gaspačo

Next
Next

Skumbrės laidotuvės