Virgen Extra alyvuogių aliejaus įvairovė

Tenka išgirsti, kad visi Virgen Extra aliejai yra vienodi, skiriasi tik jų kilmės vieta, pakuotė ir kaina. Taip tikrai nėra. Virgen Extra aliejaus įvairovę galima prilyginti vyno įvairovei.

Virgen Extra aliejų įvairovė | ©laimafoto

Pirmojo spaudimo alyvuogių aliejai skiriasi ne tik pakuote ar kaina – skiriasi jų nauda sveikatai, skonis ir kvapas. Derinant šiuos aliejus su maistu, kiekvienas jų savaip išryškina ir atskleidžia paties patiekalo kvapo ir skonio niuansus. Mūsų parduotuvėje Virgen Extra aliejų ketvertuką atrinkome taip, kad jie nepriekaištingai asistuotų jums gaminant tiek kasdienį maistą, tiek šventinius, gurmaniškus patiekalus apie kiekvieną jų išsamiau.

Šios veislės alyvuogės renkamos ir valgymui, ir aliejui spausti. ‘Arbequina’ rūšies aliejus švelnus, charakteringas ir pasižymi šiai veislei būdingais skoniais ir kvapais. Jame galite rasite šviežių daržovių, vaisių, artišokų, riešutų, šieno, pomidorų, obuolių ir net žirnių skonių kombinacijas. O taip pat pajusite lengvą žalių graikinių riešutų poskonį. Aliejuje polifenolių koncentracija išties didelė, todėl gerklėje aiškiai ims dilgčioti juoduosius pipirus primenantis kartumas.

‘Arbequina‘ aliejus kvepia vidutinio žalumo alyvuogėmis; jame aiškiai pajusite žolės, pomidorų, obuolių, bananų ir netgi sodo vaisių bei lauko gėlių natas. ‘Arbequina’ pasižymi turtingu skoniu – pradžioje kiek lengvu ir elegantiškai saldoku, vėliau pajusite migdolų poskonį, besimaišantį su kylančiu ir slopstančiu kartumu bei aštrumu. Profesionalai pažymi, kad šis aliejus labai subalansuotas, švarus ir harmoningas.

Tai populiariausia Malagos provincijoje auginama alyvuogių veislė. ‘Hojiblanca‘ aliejų tiesiog privalėjome atvežti į Lietuvą, nes šios veislės alyvuogių giraičių apsuptyje ir patys gyvename. Šio alyvmedžio lapai vasaros metu saulės šviesoje mirguliuoja sidabriniais atspindžiais, o prieš spaudžiant aliejų ‘Hojiblanca‘ alyvuogės būna įgavusios tobulą ovalią formą ir nuostabią šviesiai žalią spalvą.

Nors šis ankstyvojo derliaus ‘Hojiblanca‘ alyvuogių aliejus gana švelnus, tačiau gerklėje tikrai pajusite kartumą ir lengvą aštrumą. Be išreikšto alyvuogės uogos skonio jame galima aptikti migdolų, pomidoro ir platano poskonius. Aliejus kvepia žalia žole, alyvuogėmis ir gilėmis.

‘Picual’ rūšies aliejus vadinamas labiausiai ispanišku aliejumi. Šis mūsų atvežtas ‘Picual’ pasižymi visomis būdingomis šiai veislei skonio ir kvapo charakteristikomis, bet dėl švelnaus Ardales apylinkių klimato ir ypatingo dirvožemio yra švelnesnis ir mažiau kartus, nei paprastai. Šį aliejų drąsiai galima vadinti jaunesniuoju ‘picual’ šeimos atstovu, turinčiu rimtų pretenzijų ir ambicijų. 

Ragaudami šį aliejų burnoje pajusite vidutinio intensyvumo žalios alyvuogės skonį, su šviežiai nupjautos žolės ir obuolio natomis. Neliks nepastebėtas gana elegantiškas, vidutinio stiprumo karstelėjimas, o gerklėje kuriam laikui išliks charakteringas aitrumas. Poskonyje atsiskleis žalios alyvuogės polifenolių kartumas, persipynęs su artišokų ir alyvuogių lapų natomis.

Nežinote kurį išsirinkti? Rinkitės visų po vieną ir džiuginkite save kasdien vis nauju patiekalo ir Virgen Extra deriniu! Šių aliejų derinimo su maistu gaires rasite prie kiekvieno produkto aprašo: www.shop.virgenextra.lt

Kūrybingo šlakstymosi virtuvėje !

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Kaip derinti skirtingas Virgen Extra aliejaus rūšis su maistu?

Next
Next

Kalorijos gavėniai: Relleno De Carnaval